Remeha eVita HRe CV-ketel

Update: 23-03-2011:

Alles op één rij over de HRe CV-ketel:

De Remeha eVita HRe®-ketel

Dankzij jaren van innovatie en productontwikkeling zet Remeha opnieuw een enorme stap vooruit: we introduceren de eerste HRe®-(combi) ketel ter wereld. Met een Hoog Rendement (HR) en met de ‘e’ van elektriciteit: de Remeha eVita HRe®-ketel. Want de Remeha eVita is een revolutionaire CV-ketel voor warmte, warm water en elektriciteit !!

In feite is de eVita een soort privé energiecentrale. De ketel biedt alle comfort en bespaart tot wel 25% van uw energienota. Ook kunt u bij aanschaf aanspraak maken op de subsidie Duurzame Warmte van de overheid, want de elektriciteit die de Remeha eVita opwekt komt tot stand met maar liefst 60% minder CO2-uitstoot dan in een grote elektriciteitscentrale. 


Sterling motor
:
De sterlingmotor wordt ook wel eens een heteluchtmotor genoemd. Deze motor maakt gebruik van het uitzetten van lucht (en andere gassen) door verwarming en het samentrekken bij verkoeling. Deze motor heeft een relatief hoog rendement en is zeer stil. In huiselijke toepassingen levert deze motor volgens Wikipedia tussen de 1,5 kW en 10 kW.
De NASA, Philips en General Motors hebben al veel onderzoek verricht naar de werking van deze motor.


Over Remeha Intelligent Energy:
De slimme & duurzame energieoplossingen van Remeha.
Energiebronnen zijn eindig en de energieprijzen blijven stijgen. Consumenten kiezen steeds bewuster. Bewuster voor hun portemonnee en voor de wereld. Zonder concessies te doen aan hun manier van leven. Iedereen neemt zijn eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat we slimmer omgaan met energie. Iedereen kijkt naar zijn eigen mogelijkheden om de belasting van het klimaat te verminderen. Wij doen dat vanuit de ontwikkeling van onze producten.

Remeha Intelligent Energy
Remeha Intelligent Energy is onze visie op de energiebehoefte van de toekomst. Vernieuwende kennis en technologieën die samen op een slimmere manier met energie omgaan. Met als doel het energieverbruik, de energierekening en de CO2-uitstoot omlaag te brengen. Maak nu kennis met de revolutionaire Remeha eVita HRe®-ketel, een product dat ontwikkeld is vanuit deze visie. Warmte, warm water én elektriciteit in uw huis dankzij uw persoonlijke energiecentrale. Of vraag naar de zonneboiler, waarmee u tot ca. 60% van uw warmwater behoefte gratis door de zon kunt verwarmen. Dat is slim omgaan met energie. Dat is Intelligent Energy.


Besparingen:


De Remeha eVita wekt door zijn hoge rendement van 140% veel efficiënter elektriciteit op dan een grote elektriciteitscentrale. Hierdoor is de uitstoot van CO2 per kWh maar liefst 60% lager dan van de stroom die u van uw energiebedrijf betrekt. Deze CO2-reductie staat gelijk aan de besparing die u bereikt door 4 maanden per jaar uw auto te laten staan (gebaseerd op een middenklasse auto, op basis van 20.000 km per jaar).

Omdat de eVita elektriciteit opwekt neemt u veel minder stroom af van het elektriciteitsnet. De kostprijs van de zelf opgewekte stroom ligt ook nog veel lager. De besparing op uw energiekosten is daardoor fors, maar uiteraard afhankelijk van uw woning en huishouden. In het schema hiernaast vindt u een realistische indicatie. Met de Remeha Intelligent Energy Match kunt u inzicht krijgen in de verwachte besparingen die de Remeha eVita in uw leefsituatie kan realiseren.

Teruglevering:
Vergoeding voor terug geleverde elektriciteit.
Wanneer de Remeha eVita HRe®-ketel meer elektriciteit produceert dan u op dat moment nodig heeft, wordt de overtollige stroom teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Volgens de nieuwe elektriciteitswet die op korte termijn van kracht zal worden, krijgt u hiervoor van uw energieleverancier een vergoeding die gelijk is aan het bedrag dat u ervoor betaalt.

Vooruitlopend op de nieuwe wetgeving gaan steeds meer energieleveranciers al over tot het betalen van een terugleververgoeding. U vindt de actuele regeling op de website van de Smart Power Foundation: www.smartpowerfoundation.nl, een stichting waarin diverse fabrikanten samenwerken op het gebied van micro-WarmteKrachtKoppeling (WKK).

Subsidie:
Een Remeha eVita HRe®-ketel: de overheid betaalt graag mee !
Dankzij de aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot als gevolg van de verwarming van uw woning, kunt u bij aanschaf van een Remeha eVita HRe®-ketel tijdelijk in aanmerking komen voor subsidie van de overheid. Op dit moment bedraagt deze subsidie € 4.000.

De subsidieregeling voor de Remeha eVita HRe®-ketel is door de overheid ondergebracht bij de regeling Duurzame Warmte en moet ertoe bijdragen dat de komende jaren tenminste 100.000 bestaande woningen worden voorzien van duurzame energie. Dankzij deze regeling is het voor particuliere huizenbezitters financieel aantrekkelijker om over te stappen op duurzame warmtetoepassingen. In de subsidieregeling wordt de Remeha eVita HRe®-ketel ‘micro-warmtekrachtinstallatie’ genoemd.

Naast de landelijke regeling Duurzame Warmte zijn er bij sommige provincies en gemeenten ook subsidiemogelijkheden voor de toepassing van duurzame energie. Kijk voor de actuele stand van zaken op Smartpowerfoundation.nl. Heeft u vragen over de subsidie dan kunt u ook terecht bij een Remeha eVita-gecertificeerde installateur.

NB: Status update subsidie d.d. maart 2011
Momenteel is de subsidieregeling Duurzame Warmte niet opengesteld. Dit betekent dat AgentschapNL nieuwe subsidie-aanvragen niet kan beschikken (dit staat los van het feit of er wel of niet subsidiegeld gereserveerd is).

Het is AgentschapNL nog onduidelijk wanneer de subsidieregeling opengesteld wordt. Dit wordt gepubliceerd in de Staatscourant. Nieuwe subsidie-aanvragen kunnen echter wel ingediend worden. Vaststellingen van verleningen van 2010 worden wel uitgekeerd.

Subsidie aanvragen:
De subsidie is er voor bestaande woningen die particulier bezit zijn, maar ook voor verhuurders van woningen zoals woningcorporaties. U kunt uitsluitend de subsidie aanvragen voor bestaande bouw opgeleverd voor 1 januari 2008. De regeling geldt dus niet voor nieuwbouw. De subsidie aanvragen kan zowel schriftelijk als digitaal. Kiest u voor digitaal, dan kunt u de subsidie aanvragen op Agentschapnl.nl

Download hier de subsidieflyer voor meer informatie en ter ondersteuning bij uw subsidie-aanvraag.

U kunt het subsidie-aanvraagformulier hier downloaden wanneer u uw aanvraag schriftelijk wilt indienen. Remeha heeft daarin een aantal standaard gegevens al voor u ingevuld.

Let op: wij zijn geen partij in uw subsidie-aanvraag.

Installatie en certificering:
De Remeha eVita HRe®-ketel bevat volop vertrouwde Remeha-techniek, die iedere installateur bekend zal voorkomen. Er zit in de eVita echter ook nieuwe en complexe techniek die tot voor kort niet in huishoudens werd toegepast. Er is dus specifieke kennis en vakbekwaamheid nodig om de Remeha eVita te installeren en te onderhouden. Remeha verzorgt daarom intensieve opleiding en training van installateurs om met de eVita te kunnen werken. Alleen een installateur die dit programma heeft doorlopen, mag zich officieel Remeha eVita gecertificeerd noemen en de Remeha eVita installeren.

De training om een Remeha eVita certificaat te verwerven omvat een volledige cursusdag, waarin zowel de theorie als de praktijk aan bod komen. De opleiding wordt afgerond met een eerste inbedrijfstelling (EBI) als praktijkexamen. Remeha hoopt via een intensief traject binnen drie jaar meer dan 4.000 Remeha-gecertificeerde HRe®-installateurs te kunnen opleiden. Remeha neemt het opleidingstraject zeer serieus, omdat de HRe®-ketel in de komende jaren enorm in belang zal toenemen.

Remeha eVita HRe®-ketel

Dé revolutionaire cv-ketel voor warmte, warm water én elektriciteit !!

Dankzij jaren van innovatie en productontwikkeling zet Remeha opnieuw een enorme stap vooruit: we introduceren de eerste HRe®-ketel ter wereld. Met een Hoog Rendement (HR) en met de ‘e’ van elektriciteit: de Remeha eVita HRe®-ketel. In feite is de eVita een soort privé energiecentrale. De ketel biedt alle comfort en bespaart tot wel 25% van uw energienota. Ook kunt u bij aanschaf aanspraak maken op de subsidie Duurzame Warmte van de overheid*, want de elektriciteit die de Remeha eVita opwekt komt tot stand met maar liefst 60% minder CO2-uitstoot dan in een grote elektriciteitscentrale.

Omdat de eVita elektriciteit opwekt neemt u veel minder stroom af van het elektriciteitsnet. De kostprijs van de zelf opgewekte stroom ligt ook nog veel lager. De besparing is fors, maar uiteraard afhankelijk van uw woning en huishouden. Op de speciale kamerthermostaat staat precies hoeveel elektriciteit de ketel heeft opgewekt. Hoeveel de Remeha eVita daadwerkelijk gebruikt, opwekt en bespaart wordt pas écht duidelijk wanneer u de balans na een jaar opmaakt. In de zomermaanden zal de eVita minder stookuren maken, terwijl in de winter doorgaans juist intensief gestookt wordt. De stroomproductie is dan uiteraard groter en kan dan regelmatig uw eigen stroomgebruik overtreffen, waardoor u gebruik kunt maken van een teruglever vergoeding voor elektriciteit.

Het normaalste comfort van de wereld !
De Remeha eVita zit vol complexe techniek, maar als het aankomt op het dagelijks comfort in uw woning merkt u daar niets van. De eVita levert precies hetzelfde comfort als een reguliere Remeha cv-ketel in dezelfde vermogensklasse. De eVita (als combiketel) is een modulerend –dus uitermate zuinig– toestel, met een vermogen tot ruim 24kW en een royale tapwatercapaciteit van 7,5 liter per minuut op 60°C. De eVita is voorzien van extra geluidsisolatie om ook tijdens het opwekken van elektriciteit zo geruisarm mogelijk te functioneren. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit, de draaiuren van de ketel en het type woning is het belangrijk om in samenspraak met uw installateur te bepalen in welke mate uw situatie geschikt is voor de eVita. Voor een indicatie kunt u de Remeha Intelligent Energy Match doorlopen.

Solo- of combiketel, ook te combineren met zonneboiler
De eVita is leverbaar als soloketel en als combiketel, zodat voor vrijwel iedere woning de optimale combinatie kan worden gerealiseerd. In een gemiddelde woning is een eVita combiketel veelal de beste optie. Naarmate de woning groter is en de energiebehoefte groter, kan een soloketel met losse boiler of bijvoorbeeld zelfs een combiketel in combinatie met een zonneboiler worden toegepast.

Premium product
Remeha heeft de eVita HRe®-ketel jarenlang getest en heeft veel geïnvesteerd in de ontwikkeling en perfectionering van het toestel. Daardoor is de eVita vooralsnog een ‘premium’ product. Er kunnen in het begin nog maar vrij kleine aantallen worden geproduceerd, en uiteraard moet ook de installatiebranche nog vertrouwd worden gemaakt met de nieuwe technologie. Dankzij uitvoerige praktijktesten zijn er inmiddels meer dan 1.000 eVita’s geïnstalleerd en operationeel in Nederland.

*Kijk op www.smartpowerfoundation.nl voor actuele informatie over de subsidieregeling.

Brochure HRe CV-ketel downloaden:

downloadDe sterlingmotor die in de HRe CV-ketel voor electriciteit zorgt.


Als wij nog lang van onze fossiele brandstoffen en onze natuur willen blijven genieten, kies dan (milieu) bewust voor een HRe CV-ketel die geleverd en gemonteerd wordt door .............. !