Pellet gestookte CV-ketels en kachels ! (Alternatieve energie)

Nieuw in ons programma:

Pellet gestookte CV-ketels met of zonder warmwater voorzieningen en pellet gestookte kachels met of zonder warmwater voorzieningen !!

Voor aanbiedingen zie: AANBIEDINGEN !

Een Pellet : wat is dat?
Het systeem bestaat reeds al meer dan 30jaar in Canada, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Zweden en Finland. Momenteel is Pellet een niet vervuilende brandstof en het meest stabiel in BICOMBUSTIBLE voor zolang hij aan de kwaliteitsnormen voldoet van constante verwarmingsvermogen.

Pellets zijn in feiten gezaagd nobel hout gecomprimeerd in korrels. Wanneer een boom in een zagerij toekomt wordt het overblijvende zaagsel meerder keren verbrijzeld en gefilterd, nadien word het gedroogd tot er maar een tiental % aan vocht in zit. Verder word het zaagsel gecomprimeerd in een Pellet-pers en komt eruit met een T° van ongeveer 85 à 90 °C , bij deze verliest het nog 2 - 3 % vocht . Deze temperatuur laat eveneens toe aan het hars en de tannine van het hout om een beschermende basis te vormen rond de pellets. Er worden dus geen chemische componenten toegevoegd , de Pellets worden gekoeld, ontstoft en eindelijk in gerecycleerde plastiekzakken verpakt .

Één kg Pellet heeft ongeveer een warmtevermogen van 5 KW, hij is dus ongeveer 2 à 3 maal hoger dan stookhout;

Kwaliteit van Pellets :
Op gebied van de kwaliteit van de pellets refereren wij naar de Duitse en Oostenrijkse normen (op dit ogenblik marktleiders) Onze pellet is van DIN+ kwaliteit dwz respecteert hij de volgende criteria:

De densiteit van de massa van de korrel moet zo dicht mogelijk bij de 1200 kg/m³ zijn, wat ongeveer 650kg/m³ korrel in bulk geeft;

De korrels hebben een diameter van 5 à 6 mm en een maximale lengte van 30mm;

Maximale watergehalte: 10 %

Maximale stofgehalte: 10 %

Maximaal schorsgehalte: 15 %

Met moet weten dat 2 kg korrels gelijk is aan 1liter stookolie.

Voordelen Pellets :

De Pellet is een 100% ecologische brandstof . Waneer men zich verwarmt met Pellet respecteren we dus het milieu. Waarom?

Bij het dagelijks groeien zetten de bomen CO2 vanuit de lucht en het water om in zuurstof. Bij het opnemen van zonlicht produceren ze glucose, we noemen dit « fotosynthese » met deze moleculen maken ze cellulose aan om te groeien en zichzelf te verzorgen. Waneer de boom sterft en verrot stoot hij al de Co2 dat hij heeft omgezet terug uit. Deze wordt dan terug opgenomen door de andere bomen die aan het groeien zijn .

Bij het branden van hout wordt hetzelfde fenomeen waargenomen , de uitgestoten CO2 is dezelfde die door de boom ooit is opgenomen , er komt dus geen bijkomende CO2 uit zoals bij kolen of petroleum. In het geval van fossielenbrandstoffen hebben de planten miljoenen jaren geleden CO2 opgenomen bij ze nu te gebruiken als brandstof zet men opnieuw CO2 in de atmosfeer bij, men compenseert niet.

De pelletkorrels hebben het grote voordeel om heel proper te zijn want ze zijn verpakt in waterdichte zakken en bij verbranding blijft er amper 1% as over.

Kosten en bevoorrading :

Biomassabrandstoffen geven een economisch voordeel van 40-60% tegenover fossielenbrandstoffen naargelang de fluctuatie van de stookolie en gasprijzen. Men kan dus snel een Pellet-installatie heel rendabel maken.

De kosten van Pellet zou binnenkort moeten dalen, meer en meer productiefabrieken komen op de Belgische markt om de vraag te beantwoorden . De prijs per pallet zou op 20 à 30€ herzien worden . We zouden ons dus niet meer moeten gaan bevoorraden bij onze buurlanden en zo sparen we ook de verplaatsingskosten uit.

Goed om te weten is dat ondanks de hoge transportkosten de Pellet de goedkoopste verwarmingsbrandstof is!

900kg (36 zakken) Pellet in zakken van 25kg kosten 212 € BTW incl. Dus één Ton 221€ BTW incl.
Één Ton Pellet in vrac (big bag) kost 190€ BTW incl.
Je moet weten dat 2kg korrels gelijk aan 1 L stookolie is.

Genoemde prijzen onder voorbehoud !